ΜαθήματαPlesk

Αντιγραφή της ιστοσελίδας στον πίνακα ελέγχου Plesk

Σε αυτόν τον οδηγό, θα παρουσιάσουμε τα βήματα για να αντιγράψετε τα αρχεία της ιστοσελίδας σε άλλη τοποθεσία στο ίδιο πακέτο φιλοξενίας (κλωνοποίηση) ή μέσω FTP σε εξωτερικό διακομιστή.

1
Απόψεις 394Ενημερώθηκε 9 luniΠροβλήθηκε στις 16/07/2021από Alexandru Jurca

Εισαγωγή

  • Ο πίνακας Plesk επιτρέπει την αντιγραφή αρχείων ιστότοπου σε άλλο τομέα στην ίδια πακέτο φιλοξενίας (κλωνοποίηση) ή μέσω FTP σε εξωτερικό διακομιστή.
  • Η αντιγραφή των αρχείων της ιστοσελίδας είναι μέρος της διαδικασίας κλωνοποίησης, ωστόσο, για να ολοκληρωθεί η κλωνοποίηση, θα χρειαστεί επίσης να αντιγράψετε τις βάσεις δεδομένων που χρησιμοποιούνται από τον ιστότοπο. Αν δεν έχετε άλλο ιστότοπο για να χρησιμοποιήσετε ως περιβάλλον δοκιμών, μπορείτε να προσθέσετε έναν τομέα ή ένα υποτομέα για αυτό το σκοπό.

Απαιτήσεις

  • Για αυτό, θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό Plesk και δύο ιστότοπους μεταξύ των οποίων θα αντιγραφούν τα αρχεία αν θέλετε κλωνοποίηση.
  • Τα στοιχεία σύνδεσης FTP του λογαριασμού στον οποίο θέλετε να αντιγράψετε τον ιστότοπο σε περίπτωση που θέλετε να το κάνετε εξωτερικά.

Βήματα

  • Αφού συνδεθούμε στο panel Plesk, θα μεταβούμε στην Κατασκευή & Τομείς, στη συνέχεια θα επιλέξουμε τον ιστότοπο που θέλουμε να αντιγράψουμε και στο μενού αυτού του τομέα, θα κάνουμε κλικ στην Αντιγραφή Ιστοσελίδας.

 

website and domain plesk

 

  • Στο επόμενο παράθυρο, έχουμε τις δύο επιλογές αντιγραφής, Ιστοσελίδα στο Plesk ή Αποθήκευση FTP.

 

copiere site

 

  • Εάν επιλέξουμε Ιστοσελίδα στο Plesk, θα δημιουργήσουμε ένα αντίγραφο του ιστότοπου σε άλλο τομέα στην ίδια πακέτο φιλοξενίας ως εξής:
  • Όνομα Ιστοσελίδας - θα επιλέξουμε το domain στο οποίο θέλουμε να μετακινήσουμε τα αρχεία (είναι σκόπιμο να είμαστε προσεκτικοί κατά την εκτέλεση αυτής της διαδικασίας και συνιστάται να δημιουργήσουμε ένα υποτομέα ή ένα πρόσθετο domain για αυτή τη μεταφορά, διότι η υπηρεσία θα αντικαταστήσει το ριζικό κατάλογο της προοριζόμενης ιστοσελίδας αν υπάρχει, έτσι θα αποφύγουμε αυτό ή μπορούμε να μετονομάσουμε τον προεπιλεγμένο κατάλογο "/httpdocs" προτού ξεκινήσουμε την αντιγραφή)
  • Εδώ μπορούμε να επιλέξουμε τι να κάνουμε με τα αντίστοιχα αρχεία, είτε να τα αντιγράψουμε και έτσι να τα διατηρήσουμε στον πηγαίο ιστότοπο είτε να τα μεταφέρουμε στον προορισμό ιστότοπο.

 

  • Αν επιλέξουμε Αποθήκευση FTP, θα κάνουμε ένα αντίγραφο της αντίστοιχης ιστοσελίδας σε μια εξωτερική πηγή χρησιμοποιώντας την υπηρεσία FTP. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη σύνδεση FTP μπορούν να βρεθούν εδώ
  • Όνομα οικοδεσπότη διακομιστή - το όνομα της τοποθεσίας στην οποία θέλετε να μεταφέρετε τα αρχεία ή η διεύθυνση IP της τοποθεσίας
  • Θύρα - γενικά, θα χρησιμοποιηθεί η θύρα 21
  • Κατάλογος - εδώ θα εισάγουμε το όνομα του καταλόγου όπου θέλουμε να αντιγράψουμε τα αρχεία (σε αντίθεση με τη άλλη μέθοδο αντιγραφής, εδώ μπορούμε να επιλέξουμε τον κατάλογο όπου θα αντιγραφούν τα αρχεία και θα είναι στη μορφή /public_html/directory.name)
  • Όνομα χρήστη - εισαγάγετε το όνομα χρήστη του λογαριασμού FTP στον οποίο θέλουμε να μεταφέρουμε τα αρχεία
  • Κωδικός πρόσβασης - εισάγουμε τον κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό FTP του παραλήπτη

 

  • Μέθοδος σύνδεσης FTP
  • Ενεργός τρόπος - Στον ενεργό τρόπο, το Plesk στέλνει τη διεύθυνση IP και τον αριθμό θύρας στους οποίους θα περιμένει για συνδέσεις από έναν εξωτερικό διακομιστή, και ο διακομιστής ξεκινά τη σύνδεση TCP. Αυτός ο τρόπος συνιστάται εάν ο διακομιστής που διαχειρίζεται το Plesk δεν προστατεύεται από τείχος προστασίας.
  • Παθητική λειτουργία - Η παθητική λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν ο διακομιστής που διαχειρίζεται μέσω του Plesk βρίσκεται πίσω από ένα τείχος προστασίας και δεν μπορεί να λάβει TCP συνδέσεις από το εξωτερικό. (αυτός είναι ο συνιστώμενος τρόπος σύνδεσης)

Παρόμοια Άρθρα

Ρυθμίσεις DNS στον πίνακα ελέγχου WebuzoΜαθήματα /Webuzo

Μάθετε πώς να επεξεργάζεστε και να ρυθμίζετε τις εγγραφές DNS στον πίνακα ελέγχου Webuzo. Ακολουθήστε τα βήματα για να διαχειριστείτε τα domain και τα subdomain αποτελεσματικά.

46
από Alexandru Rogojan
Απόψεις 1616
Ενημερώθηκε πριν από 1 μήνα
Προβλήθηκε στις 14/09/2017
Αλλαγή της έκδοσης PHP στο cPanel σε πακέτα VPS φιλοξενίας μέσω του MultiPHP ManagerΜαθήματα /cPanel

Σε αυτό το άρθρο, θα παρουσιάσουμε τα απαραίτητα βήματα για να αλλάξετε την έκδοση PHP σε έναν λογαριασμό cPanel χρησιμοποιώντας τον MultiPHP Manager.

42
από Sebastian Szlivka
Απόψεις 1909
Ενημερώθηκε πριν από 10 μήνες
Προβλήθηκε στις 18/10/2017
Εγκατάσταση πιστοποιητικού SSL στο WordPressΜαθήματα /WordPress

Μάθε πώς να εγκαταστήσεις ένα πιστοποιητικό SSL στο WordPress, εξασφαλίζοντας την αυτόματη ανακατεύθυνση σε HTTPS και την κρυπτογράφηση των μεταφερόμενων δεδομένων. Ακολούθησε τα απλά βήματα!

25
από Cătălin Adrian
Απόψεις 6603
Ενημερώθηκε πριν 2 μήνες
Προβλήθηκε στις 28/02/2018
Προσθήκη ενός προσθέτου τομέα ή υποτομέα στο cPanelΜαθήματα /cPanel

Μάθετε πώς να προσθέσετε έναν τομέα συμπλήρωσης ή υποτομέα στο cPanel. Ακολουθήστε τα απλά βήματα για τη ρύθμιση και βεβαιωθείτε ότι ο τομέας λειτουργεί σωστά.

13
από Florin Petran
Απόψεις 5342
Ανανεώθηκε πριν από 3 μήνες
Προβλήθηκε στις 26/06/2017
Εγκατάσταση μιας εφαρμογής χρησιμοποιώντας το πρόσθετο Softaculous του cPanelΜαθήματα /Softaculous

Ανακαλύψτε πώς να εγκαταστήσετε διαδικτυακές εφαρμογές χρησιμοποιώντας το πρόσθετο Softaculous του cPanel. Βήμα προς βήμα οδηγός για την εγκατάσταση του WordPress και τη διαχείριση των εφαρμογών.

13
από Sebastian Szlivka
Απόψεις 3682
Ενημερώθηκε πριν από 10 μήνες
Προβλήθηκε στις 10/10/2017